Megerősítette a Flash for Android kinyírását az Adobe

Keresés
Hírlevél

ASPC#C++CSSDelphiFlashJavaJavaScriptPascalPerlPHPPythonuniPaaSVisual BasicVisual C++  »    
Sorrend:
Időzóna:
Blokkméret:
Oszd meg!
Az Adobe csütörtökön hivatalosan is megerősítette, hogy nem fogja elkészíteni Flash futtatóplatformját az Android következő, "Jelly Bean" kódnevű változatára. Ezen kívül a cég a korábbi Android verziók esetében is korlátozni fogja a Flash letöltését a Play Store-ból úgy, hogy gyakorlatilag már csak azokra a készülékekre lehessen a fri.. »tovább...
"Utálom a webet"

Evvel a címadással sikerült jócskán kiterjeszteni a javascript alapú technológiákkal szembeni szakmai fenntartásaimat. előzmény
"Valami gáz van a rendszerrel, eltűntek a hozzászólásaim."

átkerültek a http://prog.hu/tarsalgo/153779/Utalom+a+webet.html témába... előzmény
Valami gáz van a rendszerrel, eltűntek a hozzászólásaim.
Valóban csak arról van szó, hogy a plugint húzták le a wc-én. Mobil AIR viszont egyre optimálisabban fut, persze ez hardware függű is. Valahol már láttam állás hirdetést is oktatási anyagok gyártására AIR-en keresztül mobilra.
5 évig voltam flash programozó, teljes mértékben átlátom ill. belátom sok hibáit amik miatt idáig jutott ez az egész.
Mobilon kritikán aluli volt néha amit művelt. HTC Andoridon egy valamire volt jó..Amikor iszonyat hideg volt akkor bettem egy flash alkalmazást, 5 perc alatt felforrósodott tőle a telefonom és melegítette a lábamat.
Poént félre téve, fejlesztőknek szól,akik még mindig ezen vergődnek, hogy semeddig nem tart átállni js+html-re. Sok gány van vele, de ha ilyen sebességben fejlődik a javascript akkor lassan ezzel is ugyanolyan egyszerűen és gyorsan lehet majd fejleszteni mint a jó öreg AS3-mal. Arról nem is beszélve hogy egyre több és jobb frameworkok születnek JS-ben, amivel még egyszerűbb lesz az életünk.
Tényleg ne erőltessük már a flash player plugint. Adobe meg jó lenne ha rájönne hogy nem csinál rossz dolgokat, mint pl a grafika, meg szerintem az AIR-el is valamelyest labdába fog rúgni, csak kicsit előbb kellene észhez térniük a srácoknak, mert ezt a lépést már 1 évvel ezelőtt meg kellett volna tenniük.
Valószínűleg nem én vagyok a jó minta erre (), de mikor megvettem az Android-os kütyümet (az ára miatt egy Samsung Gio-t), és rájöttem, hogy nem lehet rá csiholni Flash lejátszást az ARMv6 architektúra miatt (amit lehetett beszerezni hackelt APK-t az nem ment), akkor döntöttem úgy, hogy megtanulom az Androidos Java-t.

Azóta sem bántam meg, készülget egy engine LibGDX-szel (desktop/android), illetve két játék is párhuzamosan.

Abszolút nem értem ezt a hozzáállást az Adobe részéről. Pedig az első mobilos játékom még ActionScript 3-ban készült, de a jövőben minél távolabb akarok kerülni ettől a bizonytalan platformtól (és kacsintgatok a Unity3D felé).
Konkrétan én, mint user és nem programozó, mióta világ a világ undorodom a flashtől és az adobetól is. Remélem ilyen húzásokkal szépen lehúzzák magukat a wc-n már örökre... Senkinek nem hiányoznának és végre értelmesebb, kreatívabb dolgokat is fejleszthetnének mások, ami növelné a színvonalat.
Chrome-ot használok a telefonomon, abban nincs flash támogatás, de nem hiányzik, és nem is fog.
Ne erőlködj - sose fogják felfogni. Stingtől nem fogsz olyan cikket látni, amiben szerepel az a mondat hogy: "Aki Flash/Flex-el szeretne mobil tartalmat fejleszteni, annak ezentúl AIR alkalmazást kell készítenie". előzmény
Ahogy a korábban erről szóló cikkből is, ebből is csak az maradt ki, hogy nem a mobilos Flash platform kidobásáról van szó, hanem "csak" a böngésző pluginről - a Flash programok továbbra futtathatók alkalmazásként (app) a mobil kütyükön is, Androidon és iOS-en is. Ha nem lennék olyan naív, még figyelmetlenségből elkövetett csúsztatásnak is vélhetném Ettől függetlenül persze amúgy elég rossz húzás ez az Adobe-tól így is. Bár annyiból valamelyest jogos, hogy az olyan alap csilivilin túli feladatoknál, amiknél úgyis szívesebben választana az ember Flasht a HTML+JS ellenében, inkább külön appot készítenek és használnak mobilon és nem honlapba próbálják beleszuszakolni.
Valaki világosítson már fel, hogy nekik honnan jön annyi pénzük, hogy csak úgy dobálgassák kifele a Flash által támogatott platformokat.
Oszd meg!