Melyik programmal kell...?

Keresés
Hírlevél

ASPC#C++CSSDelphiFlashJavaJavaScriptPascalPerlPHPPythonuniPaaSVisual BasicVisual C++  »    
nyitotta: DoubleX, idő: 2012.07.10., moderátor: netangel
  Értesítés változás esetén Felvétel kedvencekhez Küldés emailben
Sorrend:
Időzóna:
Blokkméret:
Oszd meg!
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy melyik programban lehet kiválóan C++-t programozni?
Ehhez a célhoz jó a Dev-C++?
Ha nem, akkor melyik?
Tanuld meg, hogy mi a különbség a társalgó és a tudástár között! előzmény
A C-hez és hasonszőrű társaihoz csak annyit értek amennyit muszály, megértem, ha nem, utána olvasok és át tudom írni Delphi-be a forrásokat. Nekem a Delphi a "világom" és csak szórakozásból írok programokat, mivel már nyugdíjas vagyok. A kisfiamnak és barátainak segítek ha kell, de hál' Istennek elég önállóak - ami sajnos rólad nem mondható el -.
Az az igazság ha a környezetedben nincs olyan ember akihez bármikor fordulhatsz a kérdéseddel akkor nagyon nehéz lesz megtanulni programozni ha csak nem olvasol végig türelemmel több könyvet és jegyzetet.
Azt ne várd el tőlünk, hogy minden "apró" problémára "értelmes" választ adjunk mivel az alapvető dolgokat akármelyik könyv is már az elején taglalja, azokat kell tüzetesen átnézni.
...és még egy dolog amit a fiamnak szoktam mondani: hülye kérdésre hülye válasz... előzmény
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne.
Azt nem értem, hogy bírom:

#include <iostream>
#include<conio.h>

int main()
{
printf("Helló világ!n");
char nev[50];
getch();
}

A futtatásnál pedig a Helló világ helyett a ékezetes betűket teljesen más jelre cseréli.
Nem tudom miért.
Esetleg be kell hozzá valamit állítani?
Kérlek segítsetek.
(szerintem ez értelmes kérdés volt)
előzmény
Egy kis segítséggel( a neten találtam egy oldalt), már az megvan,hogy kéri a nevet.Beírod.
Aztán kéri a korod.Beírod.
Aztán kiírja,hogy ha nem vagy nagykorú, és kidob.
Már haladok.
Szerintem már ez is nagy dolog,hogy idáig eljutottam.
előzmény
Nem gunyollak. Nevellek. előzmény
Nem, nem ajánlom föl.
Én próbálok változtatni, akkor klorand Te is kérlek ne gúnyolj!
előzmény
Most priviben felajanlja, hogy legyetek egy "csapat"! előzmény
egesz jo a bemutatkozasod csak kicsit modositani kene rajta
jottem, lattam, elmentem kapalni :D

na remeljuk tenyleg probalsz valtoztatni előzmény
Köszönöm szépen!
Te értesz a C++-hoz, simkol? előzmény
Rendben van. Ez esetben szívesen segítek (segítünk) csak ez maradjon is meg. előzmény
simkol.
Én jól vagyok nevelve, csak nagyon felbosszantott.
Már több topikomban gúnyoltak.
Ezért.
De most új felhasználó, új az egész.
Ezért kérek mindenkit,hogy felejtsék el kezdő98-at, most megváltoztam.
előzmény

De hát a mai fiatalok már csak ilyenek.
Mondjuk nevelés kérdése az egész. A legkisebb fiam lehet lehet vele egyidős, de én a p....jába rúgnék ha ilyen stílusa lenne. Fogjuk rá a kamaszkorra..... előzmény
Idejon, feltesz egy buta kerdest, leoltjak. Ezt meg 10x, es meg mindig ugyanabban a stilusban folytatja. Azert ennyibol meg egy kutya is leszurte volna, hogy valtoztatni kene a viselkedesen! előzmény
"Kiválóan programozni" ahhoz kiváló programozó kell
Szerintem, minden tudás nélkül neked a C++ elég nagy falat lesz elsőre. Próbáld ki a Pascal-t, mondjuk egy rövid időre - 1-2 hónap - vele megszerezheted az alapokat (változók, ciklusok, hibakezelés, IO műveletek, függvények, eljárások, stb..) és nem annyira kötött nyelv, gondolok itt a kis és nagybetűre, stb...
Ezek után lehet továbblépni az OOP felé.
Anno - 1986 - 5.5-ös Pascal-t használtam amihez volt magyar nyelvű help is. A Kecskeméti Piarista Gimnáziumban készítették és nagyon sokat segített az akkori hiányos angol tudásom miatt. Az alapokat kiválóan megtanultam vele, utána már a többi nyelvet megérteni nem egy nagy dolog. Ha érted a program felépítését, működését "akármilyen" nyelven meg lehet írni.
Ugye mindenki más nyelvet preferál ami érthető is. Ha mondjuk egy kis "karaktercserélgető" progi kell vagy egy "foltozó" azt én mai napig is Pascal-ban írom, lefordítva pár kB. Ha "szépet" kell csinálni akkor Delphi akármilyen skinnel. De lehet még említeni a Visual Basic-et is a makrók miatt és több nyelvet a "hordozhatósága" miatt.

Száz szónak is egy a vége: nézz meg több nyelvet is - van belölük jópár - és a számodra elsőnek is legérthetőbbet kezd el tanulni. Rengeteg magyar leírást és példaprogramot lehet találni a neten csak keresni kell. Annak idején nem volt internet, több könyvet is rongyosra olvastam, hogy tökéletesen megértsem az éppen használt nyelvet. Most már pár kattintás és meg is van a segítség.

Végzésként még elmondanám és ezért nem kiröhögni a tanult szakmám vasutas, utána pedig rendőr (a többit nem említem). Magamtól tanultam programozni, szinte minden segítség nélkül és majdnem két év telt el mire pénzt is kaptam érte.

Nem szégyen ha az ember valamit nem ért meg elsőre, de elsősorban magadra számíthatsz. előzmény
Oké, köszönöm! előzmény
Mindenben egyetértek, csak abban nem vagyok biztos, hogy lusta.
Szerintem inkább még nem alakult ki benne, hogy kell egy problémára megoldást találni.

Szerintem így lenne érdemes megpróbálni:

1. Vegyél fókuszba egy nyelvet+környezetet

2. Keress az adott nyelvhez egy jó leírást. Próbáld megérteni mi mire való. (nem kell minden részletet megérteni, kialakul a helyes használat a későbbi pontokban)

3. A nyelvvel kapcsolatos tutorialokat, példákat told végig, találj ki magadnak egyszerűbb feladatokat.

4.Tűzz ki egy célt egy kisebb projekt erejére.

5. Keress leírást a használandó technológiákról, osztálykönyvtárakról. Ezeket legalább fejezetszinten fusd át, hogy tudd, mit nyújtanak, milyen esetekben tudod őket használni.
5,5. Kisebb tesztprojekteket érdemes készíteni a technológia kipróbálására (pl ha egy mezei adatelérési libet vagy egy komplex orm-et használsz, érdemes megcsinálni egy listázó, CRUD műveleteket megvalósító példát)

6. Próbáld megoldani a kitűzött célt.

7. Ha a leírásban nem találsz megoldást egy problémára -> google

8. Ha nem találsz megoldást google-el sem, akkor egy szakmai fórumon tedd fel a kérdést. (erre a pontra nagyon ritkán kéne eljutni) előzmény
Értem.
Oké.
előzmény
Tudod az a baj hogy lusta vagy. Jössz lehetetlen kérdésekkel amire Google-el egy perc alatt kapsz választ. Ezt sem itt sem más fórumokon nem szeretik. Hidd el bármilyen nehéz de egyedül kell elindulnod az úton, és ha majd komolyabb gondjaid lesznek amin el kell gondolkodni, akkor fognak segíteni. Unalmasak a naponta feltett sablonkérdések (ékezet hiba, email küldés), unalmas hogy fél webre programozni akaró banda azt sem tudja mi az a szerver-kliens kapcsolat és sorolhatnám. Ezt tetőzi hogy abszolút nulla önállósággal rendelkező egyének kérdezgetnek olyanokat amiket tényleg egy perc alatt ki lehet deríteni. Értsd meg a fórumozókat is hogy egy szakmai portálon ennél több kell. Igen, vannak kezdők, de "akkoriban" nem rohant mindenki a prog.hu-ra kérdezgetni hanem felcsapott egy könyvet vagy ha már nagyon kellett átballagott segítségért egy ismerőshöz és megoldották. Önállóság, ezt a szót vésd az agyadba ha ilyen területen szeretnél alkotni. előzmény
Jó, igen.
Azért kezdtem újat, mert azt hittem, hogy sokkal jobban fognak segíteni.
Egyébként köszi a linket Halszalka.
Le is töltöttem.
Most ott okoskodom.
Az új név, új külső.
Kérlek értsétek meg ti is, és ne piszkáljatok, hanem inkább kössünk "barátságot".
Rendben?
Mert azért még fog kelleni a segítségetek, mert ti fölöttem jártok, többet tudtok.
Kérlek titeket békéljünk meg egymással.

előzmény
Ne fáraszd magadat és másokat se!

Ugyanaz a stílus, ugyanazok a mondatok... rád lehet ismerni.

Itt még van egy bukta is:
http://prog.hu/tudastar/154078/Flash+vissza+gomb.html

Nem dupla, hanem tripla.... vagy még több ki tudja....
A Titkos is te vagy!
http://prog.hu/tarsalgo/154103/Melyik+konyv+a+legjobb+a+C-plus-plus...

Az hogy kiválóan akarsz C++ -ban programozni, az nem attól fog függeni, hogy milyen fejlesztőkörnyezetben teszed.
(persze előnyök - hátrányok pro és kontra, vannak különbségek)

Amúgy érdemes keresgélni is néha, hátha vannak már hasonló témák, pl:
http://prog.hu/tudastar/114314/C-plus-plus+Fejlesztoi+Kornyezet+win...
http://prog.hu/tarsalgo/144562/A+legjobb+C+C-plus-plus+fejleszto+ko... előzmény
Ti miről beszéltek?
Milyen dupla account?
Én próbálok kérdéseket föltenni, hogy előrehaladjak, de nem sokan válaszolnak.
Hanem írogatnak tök hamis dolgokat.
Miért? előzmény
vi előzmény
Dupla account használata tilos az oldalon egyébként? előzmény
Omájgád, micsoda csel, köszönjük, hogy ennyire hülyének nézel itt mindenkit!

Egyébként kiválóan programozni éppen jegyzettömbben is lehet, de itt van ez: http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2010-editions/...

És most akkor hogyan tovább? Nekiállsz végre tanulni is, vagy megnyitod a 4546546. topicot?
előzmény
Dev C++ persze, elég átlátszóan bebuktál. Miért nem mindjárt Turbo C++.
A Visual C++ express-t ajánlom. előzmény
Miért nem?
Én nevettem egy sort! előzmény
Baszod ez mar nem vicces! előzmény
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy melyik programban lehet kiválóan C++-t programozni?
Ehhez a célhoz jó a Dev-C++?
Ha nem, akkor melyik?
Oszd meg!