|
| Kategóriák: | Programozási nyelvek » PHP |
| oil.ali kérdése | privát | 2012.04.26. 09:37 | válasz |
| Mégsem annyira kész a kész programom... :( Az a helyzet, hogy van egy kód, ami fájlt másol. Az esetek többségében jól működik, néhány alkalommal azonban nem jó helyre másolja a fájlokat. A kód hosszú (és nyilván tele van hibákkal - akik csak leoltanak, azok lsz kíméljenek (leoltást és OKTATÁST viszont szívesen veszek) Szóval 214 sor, felteszem pastebinre: http://pastebin.com/j8TUSh3Y Az elején az autentikáció jól működik, így elvileg nem történhet meg az, hogy valaki egyedi azonosító nélkül lép be. Kipróbáltam úgy is, hogy elmentettem az oldalt könyvjelzőnek, és utánna rendeltem, a könyvtár akkor is létrejött. Nem szükséges javítani a kódot, elég, ha ötleteltek és gyógyítjátok a lámaságomat. Köszönöm. Ami még fura, hogy az utolsó belépés dátuma 19:19 (utolsó notice erről a lapról), míg a fájlok 21 óra után jöttek létre... | |
| s2000 megoldása (20 pont) | előzmény | privát | 2012.04.26. 11:39 | válasz |
| Tévedés. A javasolt módszerrel valószínűleg megtalálod a hiba okát is, könnyebben debuggolható lesz a programod. Gondolj bele, hogy debuggolás céljából ki tudod printelni az összes legenerált könyvtárnevet, elérési útvonalat, vagy kinaplózni fájlba. Pont azért nem másolja át a fájlt a megfelelő helyre, mert az az út nem is létezik (a sztringkolbászolás miatt). de még annyi hiba van benne A hibák nagy részét tapasztalom szerint a redundancia okozza, a struktúrált kód pedig nem cél, hanem eszköz:). | |
| oil.ali hozzászólása oil.ali (09:37) részére | előzmény | privát | 2012.04.26. 10:15 | válasz |
| Szóval most látom, hogy indítok egy sessiont ami még azért maradt benne a kódban, mert a böngésző vissza nyilat akartam tiltani egy másik oldalon, de végül ez abba maradt, mivel javascriptel oldottam meg. Ez okozhatja a hibát? UPDATE - És így meg tudom oldani? if (!isset($_SESSION['userdir']) { echo "<div id='hibauzenet'>LEJÁRT MUNKAMENET</div>"; echo "<div id='hibauzenet'><a href='bolcsi_galeria.php?param1=$listazando¶m2=dtemap'> VISSZA </a></div>"; die; } | |
| s2000 hozzászólása oil.ali (09:37) részére | előzmény | privát | 2012.04.26. 10:48 | válasz |
| Üdv, valószínűleg az egyedi_konyvtarnev és az egyedi_konyvtárnév_session változók értéke nem egyezik meg. Ezeket a stringkolbászolásokat az elérési utakban meg kellene szüntetni a kód kellős közepén. Nem teljesen látom át, hogy ez a szörnyűség mit csinál, de a fájl elején össze kellene állítani az utat egyszer, letárolni változóba, és később mindig következetesen ezt használni. | |