|
| Kategóriák: | Adatbázisok » MySQL |
| suni-ikoza kérdése | privát | 2012.06.30. 10:21 | válasz |
| Sziasztok! Az alabbi tobbszori MYSQL meghivast hogyan lehetne csokkenteni, a MYSQL szerver terhelesenek és a MYSQL lekerdezes egylepcsosegenek erdekeben. Most elso korben lekerdezem a kategoriakat aztan pedig a hozzatartozo egyeb tartalmakat. Ez ebben az esetben nem biztos, hogy nem jo megoldas, mert igy most olyan 5-10 lekerdezes van. De ebbe a dologba tobbszor belefutottam mar es van ahol ezek a lekerdezesek tobb 100 es az mar nem biztos, hogy hatekony ilyen megoldassal. Kulon teszem be a kodokat, mert osszkutyulta az egeszet a forum, egymasba agyazta amit beraktam. Leirni is nehez hogy nez ki Kulon hozzaszolasnal remelem jo lesz. | |
| djjjozsi megoldása (10 pont) | előzmény | privát | 2012.07.02. 08:39 | válasz |
| JOIN -nal összekötöd a két táblát kapsz egy lekérdezést, ami az első táblád annyi sorba rakja ahány hozzá kapcsolt elem van a másik táblában. majd összeállíthatsz egy tömböt, amit így indekszelsz: while($sor=...........A ciklus a ciklusban és lekérés SQLből kerülendő. Persze ehhez érdemes a tömbök kezeléséről szóló elméletet felfrissíteni. | |
| suni-ikoza hozzászólása suni-ikoza (10:21) részére | előzmény | privát | 2012.06.30. 10:25 | válasz |
Jelen valtozat MYSQL es ADODB:$szavazas_kategoriak = $s_db->GetArray("SELECT * FROM ".P."lista_elem WHERE tartozik=".$szavazas['tartozik']); | |
| suni-ikoza hozzászólása suni-ikoza (10:25) részére | előzmény | privát | 2012.06.30. 10:26 | válasz |
Kimenete egy sima tobbdimenzios tombben:Array | |
| suni-ikoza hozzászólása suni-ikoza (10:26) részére | előzmény | privát | 2012.06.30. 10:27 | válasz |
| (Igy mar jol jelenik meg.) A kimenetnek ennek vagy hasonlonak kellene lennie, de lehetoleg esetleg egyszerubb es egy lekerdezessel. Valaszokat elore is koszonom. | |
| suni-ikoza hozzászólása suni-ikoza (10:21) részére | előzmény | privát | 2012.07.01. 07:22 | válasz |
Ahogy nezem a GROUP_CONCAT bizonyos esetekben akar hasznalhato is, de nem asszociativ tobbdimenzios tombot kapok vissza. GROUP_CONCAT(magazin4x4_kapcs_fajl.nev SEPARATOR '*') AS k_nev,Szoval valami mas megoldas? Par orat mar szenvedtem vele, utannajarasasal, de sajnos nem talalok megoldast, de megis erzem, hogy lennie kell ( Vagy csak nekem lenne igenyem ilyenre? | |
| Árnyék hozzászólása suni-ikoza (10:21) részére | előzmény | privát | 2012.07.01. 23:24 | válasz |
| Inkább ismerkedj meg a join fogalmával. Lásd pl. itt | |
| suni-ikoza hozzászólása Árnyék (23:24) részére | előzmény | privát | 2012.07.02. 00:17 | válasz |
| Koszonom. A join az a tablak osszekapcsolasanal van szerepe ha jol tudom, vagyis sok helyen hasznalom, 2-3 tabla osszekapcsoalsara is. De itt tulajdonkeppen, nem csak tobb tabla osszekapcsolasa a lenyeg, hanem egyszerre tobb tabla lekerdezese, de nem osszevonva. Mert a Join osszevon tabla ertekeket egy halmazza. Lehet meg a megfogalmazas se jo | |