|
| Kategóriák: | Programozási nyelvek » Delphi Operációs rendszerek » Windows |
| Syriuss kérdése | privát | 2012.06.30. 19:43 | válasz |
| Sziasztok, Szeretnék egy Delphis alkalmazás TextBox-ára dobni egy böngészőből áthúzott URL-t. Kiindulásként a SoftwareOnline oldalon lévő Drag & Drop külső alkalmazásból kódját használom Delphi XE alatt. Egy olyan problémám lenne, hogy amikor rádobom a linket a Data mező csupa hieroglifát tartalmaz, nem azt amit rádobtam. Mi a túrót kell még itt csinálni, hogy jó legyen? Már szét gugliztam az agyam, de semmi értelmeset nem találok function TForm1.DragEnter(const dataObj: IDataObject; grfKeyState: Integer;A Drop végén a Try blokkban lévő Data pl. a Google URL-re ezt adja vissza: '瑨灴⼺眯& | |
| oldboys megoldása (50 pont) | előzmény | privát | 2012.07.03. 07:38 | válasz |
with Format doPersze Xe A softvareonlinen es a neten kerengo kodok nagyresze d7 -ben irodott,viszont d2006-tol felfele unicode tamogatassal jott ki a Delphi.Erre majd a kesobbiekben figyelj oda,ha krikszkrakszokat latsz megjelenni. Hát nem tudom. Valamit vagy nem csinálok jól, vagy passz. Nekem ez a progi nem fogadja a rádobott szöveget. Fogadja az procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject); | |
| oldboys hozzászólása Syriuss (19:43) részére | előzmény | privát | 2012.07.02. 07:25 | válasz |
unit Unit1;Link De figyelheted a vagolap valtozast is,regex-el megnezed hogy url e,es elkapod | |
| Syriuss hozzászólása oldboys (07:25) részére | előzmény | privát | 2012.07.02. 20:50 | válasz |
| Hát nem tudom. Valamit vagy nem csinálok jól, vagy passz. Nekem ez a progi nem fogadja a rádobott szöveget. Amit csináltam: Új projekt, rádobtam a TEdit-et, bemásoltam a TDroptargetet és az implementációját, valamint a Form Private változóját, majd létrehoztam a FormCreate és FormDestroy függvényeket, ez után belemásoltam a megadott sorokat. Drag&Dropot szeretnék, ha jól tudom ott nem használja a vágólapot. Vagy nem jól tudom? | |
| simkol hozzászólása Syriuss (20:50) részére | előzmény | privát | 2012.07.02. 22:24 | válasz | |
| Próbáltad több böngészőből is ? Csatoltam ugyancsak az általad említett oldalról egy komponenst és egy példát, nekem az működik, a Chrome-ból tudok linkeket is áthúzni. | ||