|
| Kategóriák: | Programozási nyelvek » JavaScript Web-programozás » HTML |
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: 1 téma - 1 kérdés
| Latkóczy Dávid kérdése | privát | 2012.07.04. 12:09 |
| Sziasztok! Szeretnék készíteni előnézeti képet egy képfeltöltőhöz. A függvényt a file input onchange eseményére kötném rá. Arra lenne szükségem, hogy a form postolása előtt, a kép feltöltése nélkül, php nélkül, jQuery segítségével megjelenítsem a feltöltendő képet ha ez lehetséges. Mivel a kép nincs fönt a szerveren, csak a kliens gépről olvashatom be. A file input valuéjában csak a fájlnév van benne, az elérési út nem. Meg olvastam, hogy néhány böngésző biztonsági okokból nem mutatja az ilyen elérési utakat. Második ötletem, hogy data image-ként jelenítsem meg a képet, url nélkül, tehát a bekódolt képet raknám az src-be. Hogyan tudom ezt előállítani? Előre is köszi! | |
| DJ_Tacee hozzászólása Latkóczy Dávid (12:09) részére | előzmény | privát | 2012.07.04. 13:08 |
| Te csak ne akarj garázdálkodni a gépemen levő fájlokkal, jó? Ennyi. Flash-el vagy JAVA applet-el megcsinálhatod, ott ha engedem futtatni vagy én tallózom ki akkor lesz engedélyed, amúgy nem. | |
| Latkóczy Dávid hozzászólása DJ_Tacee (13:08) részére | előzmény | privát | 2012.07.04. 14:00 |
| Mért, a file inputnál is te tallózod ki nem? Ez nem magától szedegetne össze mindenféle képeket, csak megjelenítené, amit a júzer kiválaszt. Szóval a file inputból, ha már kiválasztott egy képet, nem lehet kinyerni a kép datát? | |
| Benjy hozzászólása Latkóczy Dávid (14:00) részére | előzmény | privát | 2012.07.04. 14:05 |
| Nem lehet, úgy szokták, hogy feltöltik rögtön és visszaadnak egy kis képet (pl swfuploaddal lehet) | |
| Latkóczy Dávid hozzászólása Benjy (14:05) részére | előzmény | privát | 2012.07.04. 14:25 |
| Hát köszönöm, akkor lehet ajaxolni fogok, ha nincs jobb megoldás. | |
| Árnyék hozzászólása Latkóczy Dávid (14:25) részére | előzmény | privát | 2012.07.04. 19:05 |
| html5-öt támogató böngészőknél megoldható a file feltöltése nélküli is a dolog, de a régebbieknél tényleg nem lehet. Lásd pl. itt. Persze, html5-öt támogató böngészővel próbáld ki (pl. Chrome) | |
| Latkóczy Dávid hozzászólása Árnyék (19:05) részére | előzmény | privát | 2012.07.05. 10:26 |
| Köszönöm, végül maradtam az ajaxos megoldásnál. A demó már működött, most majd beépítem a rendeltetési helyére. Ha elkészültem vele, itt is publikálom a kódot, hátha másoknak is segít... | |
| szabofe hozzászólása Latkóczy Dávid (10:26) részére | előzmény | privát | 2012.07.08. 15:46 |
| Valószínű megkésve, de ha lesz időd nézd meg a következő LINK-en a "Teszt lista 2012 / Ajax Upload" menüpont alatti tesztet és forráskódját... Az ötletet a következő OLDAL-ról letölthető forráskódból vettem. Ha megnézed az "upload.js fájlt" akkor látod, hogy ha a if (formdata)Igaz nem próbáltam ki, de elvileg működnie kell. Ha mégsem, akkor SORRY a zavarásért. | |
| Latkóczy Dávid hozzászólása szabofe (15:46) részére | előzmény | privát | 2012.07.15. 19:47 |
| Köszönöm! Nem késtél el vele... Nekem ezt sikerült összehoznom, de utólag találtam benne egy hibát, szóval kipróbálom amit küldtél. A hiba az, hogy miután megtörténik az ajaxos postolás, a file input értéke "kiürül" és a rendes postoláskor már nem tartalmazza a fájl elérési útját. Visszaírni meg azért nem lehet, mert a böngésző biztonsági okokból meggátolja a value írását. | |
| szabofe hozzászólása Latkóczy Dávid (19:47) részére | előzmény | privát | 2012.07.15. 20:15 |
| Csak érdekességként nekem a TESZT-emnél meg törölni kellett, hogy a megmaradó előzőt ne töltse még egyszer fel ("upload.js" -> window.upload.reset();)... | |
| Latkóczy Dávid hozzászólása szabofe (20:15) részére | előzmény | privát | 2012.07.15. 23:03 |
| Na, belekukkantottam. Nem teljesen tiszta a dolog... legalábbis az én fejemben A FormData hogy képződik? A php-m már megvan. A jquery esemény is. Shortcode alapján kigenerálom a .change() eseményeket, de most az egyszerűség kedvéért legyen egy fix input. Annak az értékét hogy kell belerakni a post datába? if (window.FormData) {Kép vágás sem kell, meg semmi extra, csak egy előnézet (img tag) oldal újratöltése nélkül, ajaxos posztolással. | |
| Latkóczy Dávid hozzászólása szabofe (20:15) részére | előzmény | privát | 2012.07.16. 15:55 | |
| Meg tudnád esetleg mutatni, hogy ebben a kódban melyik a törlés rész? Én egy form.submit()-ot látok benne, az okozza? | ||
| szabofe hozzászólása Latkóczy Dávid (15:55) részére | előzmény | privát | 2012.07.16. 16:40 |
| Mivel ez már a "sokadik" kérdés és le fogja zárni a moderátor, szerintem keress meg PRIVÁT... | |
| Latkóczy Dávid hozzászólása szabofe (16:40) részére | előzmény | privát | 2012.07.16. 23:01 |
| Most, hogy mondod, igazad van, kissé eltávolodtam az eredeti kérdéstől, de a cél ugyanaz. Akkor megy a privi, de a végén jó lenne közzétenni a megoldást. | |
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: 1 téma - 1 kérdés