|
| Kategóriák: | Web-programozás » HTML |
| rudolphe kérdése | privát | 2012.07.05. 13:12 | válasz |
| Üdvözletem Mindenkinek! Először is : Elnézéseteket kérem, ha rosszul határoltam be a témakört, - igyekeztem normálisan behatárolni, de nem értek hozzá. Van egy olyan HTML - kódrészlet, amely egy pár hónapja még tökéletesen működött, - egy lentről felfelé irányuló szöveget állított meg arra az időre, amíg az egeret a szöveg fölé helyezték, majd az egér szövegről lehúzása újraindította a scrollozást. A kódrészlet: <marquee width: 350px; height: 150px; text-align: left scrollAmount = 1 scrollDelay = 1 direction = up width = 450 height = 100 onmouseover=this.stop() onmouseout=this.start() scrollAmount=1> <FONT color= #FFFF00 size=3> <left> - Alatta a gördítendő szöveg. Azt szeretném megtudni, hogy miért nem működik most ugyanúgy az a kód, amelyik (kb.) fél éve még hibátlanul tette a dolgát. Nincs tudomásom nagyszabású frissítésről, - Java (és hasonlók) újratelepítéséről, - ezért állok értetlenül (az alulképzettségemen kívül) a dolog előtt. Az építőjellegű válaszokat előre is tisztelettel megköszönöm! Köszönettel: rudolphe | |
| lgyaraki megoldása (20 pont) | előzmény | privát | 2012.07.06. 09:18 | válasz |
| És ha módosítod a leírt beállítást? (Innen szedtem) Utolsó tippem: használd a marquee generator-t! | |
| lgyaraki hozzászólása rudolphe (13:12) részére | előzmény | privát | 2012.07.05. 14:00 | válasz |
Nekem így működik (Debian testing + Chrome testing):onMouseOver="this.stop();" onMouseOut="this.start();"Teljes kód: <marquee behavior="scroll" direction="up" onmouseover="this.stop();" onmouseout="this.start();">Ennek menni kell!</marquee>JavaScript engedélyezett? Amit írtál az amúgy sem jó, mivel 2x méreteztél (width: 350px; height: 150px; width = 450 height = 100), stb. A mozgás irányát a direction adja: lentről fel = up. Tanácsom: használj mondjuk valami html-editor félét, sokat dobna a forrásodon és olvashatóságán. | |
| rudolphe hozzászólása lgyaraki (14:00) részére | előzmény | privát | 2012.07.05. 15:34 | válasz |
| Szervusz! Igen, tartozom a szoftveres háttérrel, - csak később jutott eszembe, hogy lemaradt: Windows-7-essel próbálkozom Firefox (8.0 ?) -n. Megpróbáltam az általad taglalt kódot, a szkrollozás működik továbbra is, csak a betűk lettek kisebbek, - ellenben nem állt meg a szöveg az egérkurzor szövegre helyezésekor... Írnál egy pár sort a JavaScript - engedélyezésről? Hol lehet ezt leellenőrizni - és beállítani, amennyiben szükséges? - Valószínű, hogy akkor itt "iszapos" a témakör... Köszönettel: rudolphe | |
| rudolphe hozzászólása lgyaraki (14:00) részére | előzmény | privát | 2012.07.05. 15:38 | válasz |
| Üdvözlet ismét! Szóval megtaláltam a Tartalom menűben a Beállítások alatt a "Javascript engedélyezése" címen futó, választható opciót és ki van pipálva... | |
| lgyaraki hozzászólása rudolphe (15:38) részére | előzmény | privát | 2012.07.05. 19:07 | válasz |
Javascript-tel (jQuery)így valósítható meg:$(function() {Egyébként nem kéne frissíteni a böngészőt? Másik böngészőben kipróbáltad a kódot? Régebben (2007) zájékán volt, hogy a Firefox nem kezelte a marquee tag-et. Mellesleg ez a tag eredetileg IE specifikus volt. Itt ír a mozilla a marquee tag-ről. | |
| rudolphe hozzászólása lgyaraki (19:07) részére | előzmény | privát | 2012.07.05. 19:29 | válasz |
| Üdvözletem Neked ismét! MINT HOZZÁ NEM ÉRTŐ (!), érdeklődöm, hogy ez HTML -ben, ill. CSS-ben is fog futni? - Hogy egyértelműbbé tegyem a dolgot, a kérdéses oldal a Rockerek.hu. Köszönettel! | |
| lgyaraki hozzászólása rudolphe (19:29) részére | előzmény | privát | 2012.07.05. 19:36 | válasz |
| Működik úgy is, de van más megoldás: Zárd be a Firefox-ot, és a telepítési könyvtárában lévő prefs.js fájlba tedd be ezt a sort: user_pref("browser.display.enable_marquee", true);Ezzel egyenértékű: címsorba írd be, hogy about:config vegyél fel egy új beállítást logikai típusként: browser.display.enable_marquee Állítsd true (igaz)-ra és kész. Ekkor ki se kell lépned a böngészőből. HTML5-ben egyébként már működik a marquee, de ahhoz böngészőfrissítés kell. Itt nézesd át az oldalt:validator.w3.org | |
| rudolphe hozzászólása lgyaraki (19:36) részére | előzmény | privát | 2012.07.06. 05:39 | válasz |
| Üdvözöllek! Frissítettem 13,0,1-re... Megpróbáltam alkalmazni az általad leírottakat, - nyilván elrontottam valamit... Küldöm privátban az eredeti forráskódot, - mert már önmagamból van elegem... Köszönettel! | |
| rudolphe hozzászólása lgyaraki (19:36) részére | előzmény | privát | 2012.07.06. 05:50 | válasz |
| Óh, nem engedi át a rendszer, mert túl hosszú! Akkor "sztornó"! - Bocsi! | |
| rudolphe hozzászólása lgyaraki (09:18) részére | előzmény | privát | 2012.07.06. 12:10 | válasz |
| Óh, úgy fest, hogy ebből lesz valami! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! További kellemes időtöltést kívánok! Üdvözlettel: rudolphe | |
| lgyaraki hozzászólása rudolphe (12:10) részére | előzmény | privát | 2012.07.06. 12:21 | válasz |
| Szivesen. Akkor csak meglesz. Mivel szerkeszted a forrást (nagyon nehezen olvasható kódja van)? A validatorral nézd át, mert van benne pár hiba. A cikkekben pedig van ahol az óra 12:00 formátumú, máshol meg 12.00 (csak hogy kötekedjek:)). A validator hibái abból adódnak, hogy nem jól adtad meg a DOCTYPE-ot: <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> | |