Fontnevek átadása Listboxnak Visual c++ 05 probléma

Keresés
Hírlevél

ASPC#C++CSSDelphiFlashJavaJavaScriptPascalPerlPHPPythonuniPaaSVisual BasicVisual C++  »    
nyitotta: zolee576, idő: 2007.04.27., moderátor: moderator, megoldás elfogadva: 2007.04.28. 16:23
  Értesítés változás esetén Felvétel kedvencekhez Küldés emailben

Kategóriák:Programozási nyelvek » C++

Sorrend:
Időzóna:
Blokkméret:
Oszd meg!
Helló.
Egy listboxnak az elemeihez szeretném hozzáadni az összes a rendszerben találtható font nevét vagy az alap fontok neveit.
listBox1->Items->Add(Font->Name); Hehe, ez elég gáz, de nem találtam jobbat, csak 1et tudok kiiratni, ez meg talán azt írja amit a rendszer használ.
Borland C-ben egy Screen->Fonts a dologgal meg van oldva, de itt nem tudom, hogy kell.
A segítséget előre is kössz.
int CALLBACK EnumFontFamProc(
  ENUMLOGFONT FAR *lpelf,  // pointer to logical-font data
  NEWTEXTMETRIC FAR *lpntm,  // pointer to physical-font data
  int FontType,            // type of font
  LPARAM lParam            // pointer to application-defined data
)
{
  CListBox* lb = (CListBox*)lParam;
  lb->AddString( lpelf->elfLogFont.lfFaceName );
  return 1;
}

void CEnumfontsDlg::OnButton1()
{
  HDC hDC = ::GetDC( m_hWnd );
  EnumFontFamilies( hDC, NULL, (FONTENUMPROC)EnumFontFamProc, (LPARAM)&m_ListBox );
  ::ReleaseDC( m_hWnd, hDC );
}
Az m_ListBox egy CListBox típusú változó, amit a ClassWizard-al hozol létre. előzmény

InstalledFontCollection előzmény
Lasd EnumFontFamiliesEx()! előzmény
Ez VC++ .NET. előzmény
Ezt én is megtaláltam, de letudnál írni egy példát hogyan használjam? Érzem, hogy vesztembe rohanok :D előzmény
Tenyleg! előzmény
Ott a link. Ott a példa. C#, de ettől a C++ csak egy nüansznyival különbözik. Valami ilyesmi:

InstalledFontCollection^ fonts = gcnew InstalledFontCollection();
for(int i = 0; i < fonts->Families->Length; i++)
{
  listBox1->Items->Add(fonts->Families[i]->Name);
}
előzmény
Tényleg az 576-os Zolee, vagy csak poén? előzmény
Nem szántam sosem poénnak, és nem az a Zoli vagyok.
Ez a fonts ez nem egy változó lenne. C++ban ez Font, csak itt olyan van h. FontFamily aminek meg nincs Lengthe.
Na úgy döntöttem, hagyom ezt a témát, majd ha benyalom az oo c++ alapjait megpróbálom újra. Gőzöm sincs, hogy kell ezeket kezelni, a microsoft oldaláról letölhető samplek meg nem működnek mert régiek és sacc 60 hiba van mindegyikbe. előzmény
Ez VC++ .NET.
Ezt ki mondta? előzmény
CListBox-nak nincs Items tulajdonsaga, csak a .net-es ListBox-nak... előzmény
Ez VC++ .NET.
Ezt te mondtad.

---
De várj! Te erre mondtad, hogy VC++ .NET :Lasd EnumFontFamiliesEx()! Tehát, marad a
Ezt ki mondta? előzmény
Nem, sztem a kerdezo kodjara mondta. előzmény
VC++ 2005 express.
A toolboxnál azt írja az elemekre h. 2-es .NETet használnak.
Kössz mindenkinek a segítséget, ez túl fejlett progi még nekem :D Már írtam előszőr az alapokat tanulom meg aztán jöhet ez a vizuális mizéria :D előzmény
Oszd meg!