Prog.Hu

Nyomkövető cookie
50

2013-09-08T23:54+02:00
vtomi
vtomiProg.Hu
regisztrált tag
Üdv mindenkinek!

Szeretnék készíteni egy oldalt ami webstatisztikát készít a látogatók által megtekintett oldalakból és rangsorolja azokat.

A problémám az lenne hogy hogyan lehet lekérdezni a látogató által megnézett oldalak URL -jét.A témában a nyomkövető (tracking) cookie-ra gondoltam de konkrét megvalósítást sehol sem találtam,de ha van egyéb ötletetek azt is szivesen fogadom.

Köszönöm előre is a segítségeteket,ötleteiteket!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Nyomkövető cookie
2013-09-08T23:54+02:00
vtomi
vtomiProg.Hu
regisztrált tag
<?
echo $_SERVER['HTTP_REFERER'];
?>

Innen tudja, de ha külön gépeled be a címét akkor lem lesz előzmény!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Oszd meg másokkal is!

Ha javascriptből teszed le a cookie-t, akkor az aktív oldal címe:
location.href

Szerveren meg
$_SERVER['PHP_SELF']
(ha jól emlékszem)
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerintem sehogy. Lehetetlen beletúrni a felhasználó gépébe, főleg PHP-vel. Szerintem hanyagold ezt a témát. Az egy dolog, hogy írsz egy cookie-t amikor a felhasználó fölmegy az oldaladra, de azt soha az életbe nem tudod lekérni tőle ha nem megy vissza az oldalalra. És mivan ha menetközben törli?
Mutasd a teljes hozzászólást!
jólértem, megnézem az oldalad és onnantól tudni szeretnéd hogy merre kalandozok? naneee
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szerintem ez egy rendkívül etikátlan dolog!
De nézd meg ezt!
Arra még nem gondoltál, hogy a weboldalakról összegyűjtsd az email címeket, és reklámokat küldj nekik?
Egyébként abban az esetben, ha nincs "kapcsolatod" a meglátogatott oldalakkal, ezt nem is tudnád megcsinálni.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Várjatok, kövi kérdés: Akkor a Google hogy csinálja?
Mutasd a teljes hozzászólást!
nzz bele a prog.hu forrásába... van egy pár beágyazott js... legnagyobb bánatomra
Mutasd a teljes hozzászólást!
És azokat nem tudod megnézni?
Mutasd a teljes hozzászólást!
Csinálja?
Neki megvan rá a lehetősége: ha megnézed, az oldalak jelentős részén ott figyel a Google hirdetése. Ha felmész a lap tetejére, akkor láthatod.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ha pedig ennyire érdekel a téma, akkor inkább azzal foglalkozz, hogy lehet az ilyen aljas dolgokat kiszűrni!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Általában úgy, hogy a js fájlt a google hívod be, vagy egy szerver oldali valamit hívsz onann a js-en belül, és leadod a te kódoddat.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Minden oldalon általában el kell indítani a session-t. Ezt én úgy csinálom, hogy a kliens oldalra lerakok egy sessionID-t, és minden egyes oldal esetében, amikor visszajön az id a szerverre, egy adatbázisból rákeresek minden egyes dizájnolt lap elején. Ebben a konkrét esetben egy külön táblát kapcsonék a session-höz, amelybe fölviszem az aktuális user aktuális sessionID-jéz tartozó oldalt.

Tehát, ha az adott domain neved alatt kattingatsz a mellékoldalakra, vagy az adott doiman alatt elhelyezett egyéb oldalra, akkor a kapcsolt táblában minig feljegyzem az oldal kódját. Ez lehet egy szám is akár, amiről szintén egy táblázatból, konstansokkal megadva, tudod melyik oldalon jár az éppen, aki az oldalra látogat.

Mutasd a teljes hozzászólást!
hát... nem én voltam a kérdező
Mutasd a teljes hozzászólást!
Jajjjjj, nagyon félre értettétek azt amit írtam. Úgy értettem, hogy az lesz vtomi következő kérdése
Mutasd a teljes hozzászólást!
nzz bele a prog.hu forrásába... van egy pár beágyazott js... legnagyobb bánatomra


Azt hittem te bánkódsz
Mutasd a teljes hozzászólást!
audit median adzone googlesynication...
igen, én bánkódom ezek miatt.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Én nem "kémkedni" akarok,hanem letárolni pl.: az utolsó oldalt ahol járt és abból felállítani egy rangsort az összegyűjtött oldalak címei,és előfordulásuk alapján.

pl.: ez az oldal is valahonnan "kitalálja" hogy mi volt az előzmény: http://myip.fmp1.net/
Mutasd a teljes hozzászólást!
ez az oldal a refere-ből tudja az előzményt->http://myip.fmp1.net/

itt meg biztos írnak sok érdekes dolgot->http://www.google.hu/search?hl=hu&q=get+browser+history&meta=
Mutasd a teljes hozzászólást!
<?
echo $_SERVER['HTTP_REFERER'];
?>

Innen tudja, de ha külön gépeled be a címét akkor lem lesz előzmény!
Mutasd a teljes hozzászólást!
Jók ezek a googlis linkek csak nem sokat érnek, én is rákerestem már arra amit tudni szeretnék de sajna csak programokat és nem webes megoldásokat kapok,ha tudnál picit konkrétabb linkeket adni azt nagyon megköszönném.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Oszd meg másokkal is!