Prog.Hu

Patrició megszüntetése adatvesztés nélkül probléma

Keresés
Hírlevél

Patrició megszüntetése adatvesztés nélkül

2013-09-08T23:53+02:00
peti100
peti100Prog.Hu
regisztrált tag
nyitotta: peti100, idő: 2007.07.22. 00:02, moderátor: moderator
  Értesítés változás esetén Felvétel kedvencekhez Küldés emailben

Kategóriák:Operációs rendszerek » Windows

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: a témának semmi köze a programozáshoz. az ilyen kérdések felvetésére a pcforum.hu-t kell használni!
Sorrend:
Időzóna:
Oldalanként:
Oszd meg!
Sziasztok !

Van egy 300GB-s merevlemezem, amit 50, illetve 250GB-os patriciókra osztottam. Az 50GB-s a "C:", ezen van a windows, erről bootol. Meg szeretném szüntetni a 250GB-os patriciót, tehát hogy "egyben" legyen a lemez. Sajna majd 190GB adat van a nagyobbik patrición, ami jó lenne, ha nem veszne el..

Van valakinek ötlete hogy(mivel) tudnám ezt megoldani ?

Köszönöm...
Számításaim szerint mintegy 45 +/-epszilon írható DVD-vel, és egy alacsony hibarátával dolgozó DVD-íróval, vagy a Prog.hu nem programozási kérdésekkel foglalkozó, PC-Fórum nevű testvérfórumának látogatói tudásbázisával tudod a problémádat orvosolni. előzmény
sztem te a particióra gondoltál
amúgy tényleg PC-Fórum, de ha már írok megemlítem neked a Partition Magic programot, ami kiválóan alkalmas erre a feladatra előzmény
Ja, de az is törli a 190GB illegálisan letöltött filmet és mp3-at... előzmény
Olyan rosszindulatú vagy mostanában. Lehet, hogy a forráskódjai foglalják le azt a 190 GB-ot. előzmény

Partition magic (8.0)....
Merge partition....
előzmény
Csak óvatosan a Partition Magic-el, két ismerősnél is lefagyott már az amúgy meglehetősen időigényes partíció-egyesítésnél, mely fagyás után csak GetDataBack-el lehetett visszahozni az adatok egy részét. Az egyiknél PM7, a másiknál PM 8 volt.

peti100: szvsz csak akkor próbáld meg ha nem olyan fontosak azok az adatok, mert jó eséllyel eltűnhetnek, örökké. előzmény
szerintem ne bajldj a pqmagic-el. átirod a particiós táblában az elsőpartició adatait hogy a vége a lemez fizikai végére mutasson, a másdik partició adatait kinullázod, aztán meg a fat és directory segitségével lokalizálod a most éppen levegőben lógó fájlokat, majd beilleszted az új c fatjába illetve directoryjába. vigyázz, ha hibázol, akkor ugrik minden, ha nem, akkor viszont gyorsabb leszel mint a pq magic
Sziasztok.
Tudom, hogy a topic rossz helyen volt megnyitva, de hátha tudok segiteni szegény bajba jutott társunkon

A PQM valóban nagy hibarátával dolgozik. Eggyet nem igazán szeret: a WINDOWST Ez azt jelenti, hogy Windows alatt problémákat okozhat és a virusirtó agresszivitása is javithatatlan károkat okoz.

Köztudott, hogy PQM nem csak Windowsos felületen fut, hanem létezik dosos változata. Ajánlom a Hiren's boot cd, amelyet egyszerüen bebootolsz és kiválasztod a programok közül a PQM-et. Kisseb hibalehetöségi ráta és gyorsabb, mondhatni "balós idejü" particionálás végezhetö vele.
Na, azt megnézném. Linus Torvalds vagy Bill Gates lehet álnéven? előzmény
És különben is rohadt meleg van. És ráadásul elfogyott a hideg söröm, a boltba nincs kedvem elmenni, mert odakint van vagy 42 fok, vízpart sincs per pill a közelben stb... előzmény
Ez azért ennyire nem egyszerű.

Mivel a régi patrición levő FAT táblában csak 50 GB-nyi adatnak van hely, szóval ha hozzácsatolja a másik 250 GB adatot, akkor az 50 Gigás FAT tábláját kikell bővítenie.
Viszont a FAT tábla mögött már valószínű, hogy vannak directory bejegyzések illetve adatok, amiket így átkell helyezni és az új poziciójukat rögzíteni, mind a FAT táblában, mind a directory bejegyzések között.
Továbbá a 250 Gigás részen levő file-okat, hogy átrakd az új patricióba figyelni kell a 250 Gigás rész FAT tábláját, mivel az írja le, hogy melyik file mely clustereken található, stb, stb.

Szerintem nincs olyan ember aki ezt megcsinálná kézzel.

Én is a Patrition Magic-et javasolnám, bár nálam is néha nem csinálta meg rendesen.
A legtisztább az lenne, ha szereznél kölcsön egy akkora whinchestert amelyre ráférnek az adatok, aztán az egészet leformáznád és mindent tiszta lappal kezdenél. előzmény
Én nem ajánlom a Partition Magic-et. Tényleg nagy hibarátával dolgozik, szerintem picit lassú is

Én mindig ezt használom, ha ilyesmit kell csinálnom. Sosem volt még vele gondom.
Kivéve amikor egyszer partícionálás közben kikapcsoltam a gépet
Szerintem nincs olyan ember aki ezt megcsinálná kézzel.


majd egyszer találkozunk remélem előzmény
(törölve) előzmény
Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: a témának semmi köze a programozáshoz. az ilyen kérdések felvetésére a pcforum.hu-t kell használni!
Oszd meg másokkal is!