|
| Kategóriák: | Programozási nyelvek » Java |
| Xion.con.Brade kérdése | privát | 2004.03.09. 15:32 | válasz |
| Udv! szereztem egy nehany javas jatekot siemens mt50-esre,tarhelyem is van (adatkabelem nincs),milyen kornyezetet kell neki csinalnom fent wml-ben? a filet csak siman <a href="valami.jar">jatek</a> modra kell megcsinalnom,vagy kell bele valami extra is? (muszaj hozza gprs?) Thx! | |
| Szabó Zoltán megoldása (50 pont) | előzmény | privát | 2004.03.10. 01:15 | válasz |
| Hát akkor max azt tudom javasolni, hogy keress egy havert, aki szintén westeles de van net ewlőfizuja, probáld ki a kártyájával gprs-en. Vagy kérdezd meg a westelt, hogy mekkora fájlt tölthetsz le wapon gprs nélkül. Vagy kérdezd meg a Siemens szervizt hogy elromolhat-e a profil (vagy amit mondtál) ...Sajnos jobb 5letem nincs, a fentieknek működniük kellene. (különösképp a cim a mit küldtem) | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (15:32) részére | előzmény | privát | 2004.03.09. 16:11 | válasz |
| Nem kell gprs. Simán "<a href..."-es formában jó lesz. Ami fontos, hogy a szerverről érkezett adat .jar fájl esetében "application/java-archive", .jad fájl esetén "text/vnd.sun.j2me.app-descriptor" fejléccel érkezzen a telefonra. Saját szerveren (apache esetén) ezt a míme.types konfigfájlban, vagy a könyvtárban létrehozott .htaccess fájlban állíthatod be. Ha ezt nem teheted, de futtathatsz PHP szkriptet, a php header() függvényével is el tudod küldeni a megfelelő fejlécet. Üdv: Zoli. | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (15:32) részére | előzmény | privát | 2004.03.09. 16:13 | válasz |
| ja és persze .jad fájl esetén a fájl "MIDlet-Jar-URL:" sora mutasson a .jar fájlra. | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Szabó Zoltán (16:11) részére | előzmény | privát | 2004.03.09. 23:52 | válasz |
| Koszi,php-t nem tudok futtatni,de egyenlore nem ertem,hogy ezt hogy kellene csinalnom... (pl. a config file hogy nez ki,...) gondolom a fejlecet a <meta ...> modon kell ertenem... Tudsz konkret peldat mutatni? (tenyleg lejon sima wap-os bongeszessel a jatek???) Thx! (tenyleg,a tarhely www.ingyenweb-es) | |
| ValZol hozzászólása Xion.con.Brade (15:32) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:00 | válasz |
| Hali! Szerintem, ha siman feltöltöd a fájlokat FTP hozzáféréseddel az ingyenes tárhely szerveredre, akkor menni fog. Én http://www.atw.hu szerver cimrol leszedtem már alkalmazásokat, szoval ha oda regisztrálsz s feltöltöd a fájlokat, majd a telefonod URL ciméhez begépeled a teljes URLt a fájlodhoz. Pl. akarmi.atw.hu/siemens/jatek.jar és megnyitod, akkor a telodnak fel kell ismernie letöltés után, hogy java alkalmazás. Nem is kell wml oldalt csinálni neki. Probáld meg, nekem nokia7650en így működött! Üdv: ValZol | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Xion.con.Brade (23:52) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:00 | válasz |
| pl. van egy SiberianStrike.jad filem ezekkel: MIDlet-1:SiberianStrike,,a.SiberianStrike MIDlet-Jar-Size: 54064 MIDlet-Jar-URL: Ue3YhKn4WP.jar MIDlet-Name: SiberianStrike MIDlet-Vendor: GameLoft SA MIDlet-Version: 1.1.2 es a hozza tartozo Ue3YhKn4WP.jar ,ami gondolom a jatek tomoritve,valamint egy storage konyvtar egy data filelal,kb.4 karakter... Akkor hogy nezzen ki az oldalam,ahonnan le tudom tolteni a jatekot,meg az a config file? Thx,a pont meglesz... Udv! | |
| Xion.con.Brade hozzászólása ValZol (00:00) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:01 | válasz |
| Thx! megprobalom... | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (00:00) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:07 | válasz |
| 1: ne legyen már ilyen hülye neve :) (Ue3YhKn4WP.jar) -> nevezd át értelmesre, pl: SiberianStrike.jar ez legyen a jad-ban. 2: a jad-on és a jar-on kivül semmi más nem kell 3: a jad-ba telefonfüggően lehet hogy abszolut hivatkozást kell irni. (http://szerverem.hu/SiberianStrike.jar) | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Xion.con.Brade (00:01) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:07 | válasz |
| "Halozati hiba:tul nagy adat!"-ezt irta ki... | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (23:52) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:10 | válasz |
| ha php-t nem tudsz futtatni, és mivel nem saját szerver, gondolom nem engedik a .htacces file feltöltését sem a mappádba, igy ha a szerver beállításaiban nincs benne a jad és a jar-ra vonatkozo fejléc, akkor nem fogod tudni megcsinálni, ez esetben másik szerver után kell nézned. Siemenseknél azt hiszem nem elég a jar fájlt beirni a böngészöbe, ha jol tudom nekik a jad kell, amiből majd ők elővadásszák a jar cimet... (ellenben a nokiákkal pl, ahol elég a .jar cimet direktben beirni) | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (00:07) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:12 | válasz |
| 1: valoszinü amit fentebb irtam, a telonak a .jad kell 2: biztos hogy ahhoz a telefonhoz valo verziot probálod rátölteni? | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Xion.con.Brade (00:07) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:12 | válasz |
| Most a jad-ot probaltam letolteni,elkezdte ("letoltse?,mi legyen a neve?"),de aztan hibaval tert vissza... szerintem az a verzio,mert ugy kerestem ra a weben,es abban a kategoriaban is volt (de valami orosz,vagy japan oldal lehetett...) | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (00:12) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:15 | válasz |
| privi ment. | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (00:12) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:16 | válasz |
| milyen hibaüzenetet irt ki ezuttal? | |
| ValZol hozzászólása Xion.con.Brade (00:07) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:17 | válasz |
| "Halozati hiba:tul nagy adat!"-ezt irta ki... Ha ezt irja ki, szerintem a szolgáltató korlátozása miatt nem jön le a fájlod. X Kb után a szolgáltató már nem engedélyezi a fájl letöltését. | |
| Xion.con.Brade hozzászólása ValZol (00:17) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:19 | válasz |
| 502:bad gateway ... | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (00:19) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:23 | válasz |
| átirtad abszolut hivatkozásra a jad-ban lévő sort? | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Szabó Zoltán (00:23) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:25 | válasz |
| mindjart megprobalom igy (azert tenyleg koszi...) | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Xion.con.Brade (00:25) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:29 | válasz |
| kapcsolodik,aztan ha sikerult kapcsolodnia elmeletileg,akkor szakitja meg ugyanazzal a hibauzenettel...(probaljak meg uw-s servert?) | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (00:25) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:30 | válasz |
| privit olvastad? | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Szabó Zoltán (00:30) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:36 | válasz |
| igen,arra ment a bad gateway | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (00:36) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:41 | válasz |
| csak mert amit küldtem priviben, ott minden korrektül van beállitva (amiket fentebb emiltettünk). probáld meg még1x. Ha nem megy, akkor biz nem engedi a szolgáltató... :/ | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Szabó Zoltán (00:41) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:56 | válasz |
| de lehet,hogy valami el lett cseszve a java-profiloknal a telemben,nem? (lehet akkor is,ha kozben futtatja a jatekot?) | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (00:56) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 00:57 | válasz |
| nem igazan ertem a kerdest... | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Szabó Zoltán (00:57) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 01:00 | válasz |
| mi van,ha valami hibas a profilokban,ezert nem tud mondjuk letolteni,de attol meg tudja futtatni. Ez lehetseges? | |
| Szabó Zoltán hozzászólása Xion.con.Brade (01:00) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 01:05 | válasz |
| talán lehetséges, de kevésbé valoszinü mint a fenti. Persze rögtön kiderülne ha gprs-sel ki tudnád probálni... | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Szabó Zoltán (01:05) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 01:08 | válasz |
| csak nincs internet-szerzodesem,ami meg kell a westelnel hozza... | |
| Xion.con.Brade hozzászólása Szabó Zoltán (01:15) részére | előzmény | privát | 2004.03.10. 01:28 | válasz |
| azert koszi,es ugy veszem,mintha megoldodott volna a problemam,eleget nyagattalak,meg1* Koszonom,szeva! | |
| zvaranka hozzászólása Szabó Zoltán (16:11) részére | előzmény | privát | 2004.03.29. 16:13 | válasz |
| Érdekes, amit leírtál. Tegyük fel, hogy van egy akarmi.jar és egy akarmi.jad fájlom. A .htaccess le van tiltva, tehát php-vel kellene megoldani a mobilra a letöltést. Értem a header-t is. Tehát készítek egy akarmi.php fájlt, abban elhelyezem a header("application/java-archive .jar");De hogy hivatkozom az akarmi.jar állományra a php fájlban? Megköszönném, ha egy rövid példával illusztrálnáad! Előre is köszönettel Zoli | |